Site name

Zpráva

RTG ambulance v jesenické poliklinice opět v denním provozu - Video ZDE

Od pondělí 29. března 2021 je veřejnosti a lékařům opět k dispozici nový moderní RTG přístroj s přímou digitalizací DRGEM
GXR-52SD. Jde o nejmodernější přístroj v okrese Jeseník, který představuje špičkové výstupy pro lékaře a až o 30 % nižší ozáření pro pacienty.

Připomeňme, že v polovině října 2020 způsobila havárie vodovodního filtru v ordinaci o patro výše kompletní vytopení a nevratné poškození většiny místností rentgenové ambulance, včetně totální likvidace tehdy nového digitálního RTG přístroje. Po téměř pěti měsících bylo vše opraveno, pořízen nový typem totožný přístroj a po splnění nutných administrativních povinností obnoven denní provoz RTG ambulance.

Znovuobnovení provozu se děje s novým personálním obsazením. Odborným vedením ambulance je pověřena paní Eva Vávrová, radiologický asistent s oborovou atestací, která v tomto oboru pracuje od roku 1985. Radiodiagnostice (skiagrafie, skiaskopie, mamograf a CT) se věnovala 29 let v Šumperské nemocnici. Lékařem popisujícím RTG snímky je nově MUDr. Radovan Chmela.

Pro znovuobnovení provozu bylo zapotřebí úsilí a spolupráce mnoha osob a firem. Poděkování za kvalitně odvedené dílo patří společnostem Unistav stavby s.r.o., Petr Dostál Elektromontáže, GERFLOR podlahy, dodavateli přístroje společnosti MEDIFINE, a.s., finančnímu partneru Erste Leasing, a.s. i České spořitelně, a.s.

„Bez odbornosti a zapojení všech zmíněných partnerů, nad rámec smluvních ujednání, bychom stěží docílili opětovného spuštění provozu. Patří jim velký dík, stejně jako všem lékařům, zdravotníkům a návštěvníkům jesenické polikliniky, za jejich trpělivost s níž strpěli nutné rekonstrukční práce. Odměnou nám je nová, moderní RTG ambulance se špičkovým digitálním přístrojem,“ dodal majitel jesenické polikliniky a RTG ambulance Milan Plesar. Poděkování a uznání za finanční podporu patří také Olomouckému kraji.