Site name

Zpravy

V jesenické poliklinice byla otevřena nová lékárna

Dnešnímu slavnostnímu zahájení provozu nové BENU lékárny předcházela marná snaha o nalezení spolupráce se sousední lékárnou Jesenia. V dotčených prostorách polikliniky se dříve nacházely plicní ambulance, prostory pojišťovny a zahraničního prodejce autodílů. Plicní ambulance se přestěhovala do 4.NP, ostatní v objektu již nepůsobí.

Rekonstrukce stavebních částí nové lékárny trvala necelých 8 týdnů, tj. od 4.května do 1.července, poté následovalo vybavení vnitřních prostor a naskladnění zboží. Provedené úpravy byly konány na základě vydaného stavebního povolení, po realizaci bylo dílo místním stavebním úřadem zkoulaudováno a získána všechna nutná povolení. Velmi dobrou práci odvedla realizační firma Euro Enterprise Development s.r.o. za součinnosti pracovníků firmy BENU a Jesenické polikliniky.

„Společnost BENU otevírá svou první lékárnu v Jeseníku, ve které nabídne kromě standardních služeb také preventivní programy a konzultace. Vedle měření glykémie a cholesterolu v krvi zde bude zákazníkům brzy k dispozici také testování paměti v rámci screeningu Alzheimerovy nemoci. Díky výhodám zákaznického programu BENU PLUS mohou pacienti využít těchto služeb výhodněji nebo zcela zdarma“, uvedla při slavnostním zahájení regionální manažerka společnosti BENU Naděžda Hanáková.

„Dnešním dnem jsme přiložili další kamínek do mozaiky jesenické polikliniky. Návštěvníci již nebudou muset pro své léky opustit budovu, vše naleznou pod jednou střechou, což ocení obzvláště starší občané. V příštích měsících spustíme realizaci další modernizace, což bude soubor úprav pro zlepšení pohybu a orientace znevýhodněných osob v poliklinice,“ přiblížil majitel objektu Milan Plesar.

„I z pohledu dnešní akce jsem rád, že nás před zhruba dvěma lety svedla náhoda dohromady s panem Milanem Plesarem, který se stal novým majitelem jesenické polikliniky. Za necelé dva roky již v tomto zdravotnickém zařízení realizoval řadu investic, a to i s přispěním Olomouckého kraje, které pozvedly jeho úroveň. Počínaje výměnou oken a dveří, přes vybudování rentgenové ambulance, až po dnešní otevření lékárny“, uvedl náměstek hejtmana Dalibor Horák.

„Za město Jeseník musím ocenit koncepci rozvoje majitele polikliniky, která představuje postupné zlepšování podmínek pro poskytovaní lékařské péče pro obyvatele města a okolí. Teprve nedávno jsme se zde sešli při otevření rentgenu, který je nejmodernějším přístrojem na Jesenicku a spoluobčané si určitě všimli nových oken a dveří, které zlepšují komfort jak lékařům, tak návštěvníkům polikliniky,“ zhodnotila dosavadní spolupráci starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová.